Bynk: Pålitligt eller Bluff? Läs Omdömen & Recensioner (2019)

Bynk omdomen & recensioner

Du har antagligen stött på Bynk, ett av de trendigaste bolagen inom fintech- och snabblånsbranschen för tillfället.

Ifall du har övervägt att ta lån från Bynk men är osäker om det: 1) är ett pålitligt företag eller 2) ett bra eller dåligt ställe att ta lån från, har du hittat till rätt adress. I denna artikel presenterar vi våra åsikter och iakttagelser gällande Bynk omdömen & recensioner samt Bynk som företag.

I denna artikel får du svar på bl.a. följande frågor:

 1. Vad är Bynk och hur fungerar det?
 2. Hurdana slutsatser kan dras på basen av Bynk omdömen och recensioner?
 3. Bynk som företag – verkar det pålitligt eller inte?
 4. Lönar det sig att ta lån från Bynk eller inte?

Vårt svar sammanfattat:

Trots att Bynk är en ung spelare på snabblånsmarknaden har företaget tung kompetens bakom sig. På basen av de omdömen och recensioner vi hittat på Bynk, tycker vi det är frågan om ett pålitlig, användarvänligt och proffsigt företag för dig som letar efter ett snabbt lån utan säkerhet.

Fyll i låneansökan på: https://bynk.se/.


1. Vad är Bynk och hur fungerar det?

Bynk är en ny spelare på snabblånsmarknaden (lån utan säkerhet) som differentierar sig med att erbjuda kunden ett behändigt och snabbt sätt att låna pengar. För att ge kunden kontroll över sina lån erbjuder företaget en Bynk-app, där kunden enkelt och transparent skall kunna hantera sina lån.

Bynk har inte haft problem med att locka till sig varken investerat kapital eller kunder och har således blivit en av de mest omtalade snabblånstjänsterna i Sverige.

Hur fungerar Bynk?

Att ansöka och hantera lån på Bynk går snabbt och enkelt:

 • Låneansökan fylls i på: https://bynk.se/.
 • Svar på ansökan fås direkt.
 • Pengarna betalas ut på 1-2 bankdagar.
 • Lånet kan hanteras på mobiltelefonen med Bynk-appen (kan laddas på app store och google play).

Vem kan ansöka om lån från Bynk?

Grundkraven för att få låna från Bynk är följande:

 • Skriven i Sverige med svenskt personnummer
 • Mellan 20-70 år gammal
 • Fast anställd, egenföretagare, förtidspensionär eller pensionär
 • Månadsinkomst lägst 10 000 (inkomst deklarerad i Sverige)
 • Inga betalningsanmärkningar eller skulder till kronofogden
 • Mobilt BankID: Ja
 • Skyddad identitet: Nej

2. Bynk omdömen & recensioner 2019: Våra slutsatser

Till följande är det dags för omdömen och erfarenheter som vi hittade på Bynk.

Först och främst märkte vi, att antalet omdömen och recensioner på Bynk inte var värst högst, vilket dels kan bero på företagets unga ålder (startade verksamheten 2017).

De recensioner vi hittade, var i stort sätt positiva. Nedan följer sammanfattningar över både positiva respektive negativa omdömen för Bynk:

Positiva omdömen 

De flesta recensionerna var nöjda med Bynk i det stora hela. Det som främst lyftes fram som positiva upplevelser var den effektiva kuntjänsten (betjänar även på messenger) och den snabba utbetalningen. Andra saker som lyfts upp som positiva är bl.a. appens smidighet samt tjänstens överskådlighet.

Vad vi kunde se i flera av de positiva recensionerna var personer som varit medvetna om lånets villkor (räntorna inom snabblånsbranschen är rätt höga) och varit ansvarsfulla med förbrukande och återbetalning av lånet. Dessa personer tycks vara nöjda med Bynk, som gett dem en möjlighet att låna pengar på kort varsel utan säkerhet.

Negativa omdömen

Okej, verkar positivt men hur såg de negativa omdömena ut?

De negativa omdömena var förvånansvärt få (vi är vana att se flera inom denna bransch..) och hade oftast att göra med räntorna, som upplevdes höga. Någon recension nämnde även att kundservicen varit långsam (i samband med klagomål över den höga räntan). Majoriteten av recensionerna vi hittade antyder dock att kundservicen fungerat smidigt.

De allra flesta negativa omdömen kan summeras till personer som inte varit fullständigt medvetna om lånets villkor eller hurdana räntor som är standard inom branschen för lån på kort varsel och utan säkerhet. Personer som tar snabblån utan att vara helt medvetna om vad de ger sig in på, delar ofta denna erfarenhet av att bli ”lurad” senare på forum som flashback.

Därmed är det ytterst viktigt att noggrant bekanta sig med villkor, räntor och annat viktigt före man lyfter lånet.

Konklusion av omdömen och recensioner:

Omdömen för Bynk var överraskande positiva med tanke på recensioner vi är vana vid att stöta på inom branschen.

Hur smidigt och väl servicen än skulle fungera, kommer det dock alltid att finnas kunder som inte bekantat sig med lånets villkor och räntor tillräckligt noggrant på förhand. Vi hittade inget alarmerande som skulle antyda att Bynk som tjänst vore opålitlig eller dålig. Tvärtom verkar Bynk som ett företag som imponerat de flesta kunder med sin användarvänlighet och transparens.


3. Är Bynk pålitligt som företag?

Bynk bra eller daligt

Omdömen verkar lovande, men hur verkar bakom liggande företaget?

Bynk grundades 2016 och startade sin verksamhet 1 år senare. Bynks grundare har tidigare grundat Lendo och är således ingen ny bekantskap för snabblånsbranschen. Lendo hör till branschens stora spelare så erfarenhet och proffsighet tycks det inte råda brist på.

Bynk har dessutom den enorma Schibsted koncernen ombord som investerare. Schibsted äger andra stora spelare inom samma bransch och har en tung erfarenhet när det kommer till drivandet av bolag i denna bransch.

Enligt oss verkar det redan i detta skede ganska uppenbart att det är frågan om en satsning i stor skala där proffsighet och pålitlighet för att driva verksamheten korrekt inte verkar vara ett problem.


4. Konklusion: Lönar det sig att ta lån från bynk?

Innan skrivandet av denna artikel visste vi inte mycket vad som gäller Bynk, dess pålitlighet, omdömen och ifall det är ett bra alternativ för någon som söker lån utan säkerhet. Vi måste medge att vi är imponerade av vad vi hittat om Bynk. Från företagets bakgrund till recensioner och erfarenheter verkar allt vara på sin plats när det kommer till Bynk.

Ifall du överväger att ta lån utan säkerhet tror vi med andra ord att Bynk är ett utmärkt alternativ. Vi vill ändå påminna dig om att alltid bekanta dig noga med räntor och villkor för att dra din egna slutsats. Då det gäller snabblån har räntorna en tendens att vara höga och i många fall finns det smartare alternativ som det lönar sig att överväga före lyftandet av snabblån. Ifall du behöver lån på kort varsel utan säkerhet, är väl medveten om vad du ger dig in på samt har en realistisk betalningsplan tror vi dock att Bynk hör till de bästa alternativen på marknaden för tillfället.

Läs även:

Bynk lockar över 4000 kunder under första månaden

Schibsted investerar i Bynk


Disclaimer:

Meningen med denna artikel är inte att uppmana till att ta lån. I denna artikel presenteras enbart våra egna intryck och åsikter kring Bynk som tjänst. Vi kan inte garantera att all information på våra webbsidor alltid är korrekt eller uppdaterad och därmed uppmanar vi att alltid kontrollera lånevillkor m.m. direkt från långivaren.