Ferratum: Bedrägeri eller pålitligt? Allt du bör veta 2019!

Ferratum bedrageri bluff

Du har förmodligen stött på långivaren Ferratum Bank på ett eller annat sätt.

Men är Ferratum pålitligt eller är det frågan om någon sorts bedrägeri eller lömsk bluff?

Ifall du letar efter ett snabblån och undrar om Ferratum är ett bra eller dåligt alternativ, har du landat på rätt sida.

I denna artikel går vi snabbt igenom det viktigaste om Ferratum, dess pålitlighet och ifall det överhuvudtaget lönar sig att ansöka om snabblån från Ferratum.

I denna artikel behandlar vi bl.a. följande saker:

 • Är företaget Ferratum Bank pålitligt eller inte?
 • Hurdana snabblån erbjuder Ferratum (Ferratum Credit & Ferratum Business)?
 • Hurdana slutsatser kan dras på basen av andras Ferratum erfarenheter?
 • 3 viktiga tips till dig som ansöker lån från Ferratum!

Vårt svar sammanfattat:

Ferratum hör till de största och populäraste bolagen inom snabblånebranschen som genuint verkar bry sig om sina kunder. Tack vare sin storlek och erfarenhet kan Ferratum kategoriseras som ett av de proffsigare företagen inom branschen. Vi anser att Ferratum hör till de pålitligaste alternativen för snabblån för tillfället, men vill samtidigt påminna dig om att alltid noga själv undersöka lånevillkor och annan relevant information före du lyfter ett snabblån.

Ansök om Ferratums snabblån för privatkunder här: https://www.ferratum.se/


Företaget Ferratum Bank: Pålitligt eller bedrägeri?

Ferratum palitligt eller ej

För att bedöma Ferratums pålitlighet börjar vi med att undersöka hurdant företag det handlar om.

Ferratum i korthet:

Ferratum Group erbjuder bank -och lånetjänster till konsumenter och företag. Företaget grundades 2005 och har under årens lopp expanderat till över 20 länder. Ferratum hör till de populäraste och största företagen som erbjuder lånetjänster till konsumenter och företag med över 2 miljoner kunder. Ferratum är noterat på Frankfurtbörsen och har huvudkontor i Helsingfors.

Ferratum är alltså ett mycket etablerat företag inom branschen med en stor kundbas och internationell närvaro. Ferratum satsar på professionalism och vill utgå från kundens behov.

Ferratum erbjuder kostnadsfri kundtjänst per telefon, e-post och chat.

Ferratum är alltså ett pålitligt, etablerat och stort företag som tjänar både privatpersoner och företag. Vi hittade inget som tyder på att Ferratum som företag är bedrägeri, utan snarare är det frågan om ett populärt bolag inom lånebranschen som verkar vara mer kundcentrerad än flera sina konkurrenter.


Hurdana snabblån erbjuder Ferratum?

Ferratum erbjuder blancolån (lån utan säkerhet) till privatpersoner och företag.

För privatpersoner: Ferratum Credit

 • Lån mellan 1.000 – 30.000kr
 • Min. återbetalningstid 4 mån, max. 46 mån
 • Åldersgräns 21-år
 • Folkbokförd i Sverige
 • Inga skulder hos kronofogden

Läs resten av lånevillkoren och kriterierna för Ferratum Credit här.


För företag: Ferratum Business

 • Lån mellan 20.000 – 2.000.000
 • Betalningsvillkor: upp till 24 mån
 • Kräver personlig borgen men ingen säkerhet
 • Företaget verksamt minst i 6 månader
 • Företaget registrerat i Sverige

Läs resten av lånevillkoren och kriterierna för Ferratum Business här.


Vad kan konstateras om andras Ferratum erfarenheter?

Då vi studerade andras Ferratum erfarenheter fann vi i stort sett det som vi förväntat oss. De flesta av recensionerna var positiva, med undantag som skyllde på bl.a. de höga kostnaderna och räntorna för lånet. Ifall man tar ett blancolån borde det inte komma som en överraskning att räntorna och kostnaderna är på en helt annan nivå jämfört med lån från större banker mot säkerhet.

De goda recensionerna lyfter fram bl.a. den goda kundservicen och snabba inbetalningen som positiva aspekt.

På den negativa fronten är det främst räntorna som kritiseras. Räntorna är höga generellt inom snabblånebranschen, och denna form av kommentarer hittas bland de flesta snabblåneföretagens omdömen (det finns tyvärr folk som tar snabblån utan att fundera på t.ex. realistisk återbetalningsplan).

Flera av recensionerna poängterar, smart nog, att snabblån från tjänster som Ferratum kan vara till stor nytta vid akut pengabehov, men att man skall ha god koll på att sköta återbetalningen i tid (helst så snabbt som möjligt) för att undvika extra kostnader.


3 viktiga tips till dig som ansöker lån från Ferratum!

Till näst vill vi ge 3 snabba tips till dig som har tänkt ansöka om lån från Ferratum (eller en annan snabblåne-/blancolånetjänst)

1. Jämför andra erbjudanden

Då det kommer till snabblånemarknaden kan det finnas stora skillnader i räntor och kostnader mellan olika företag. Därför är det alltid en god idé att jämföra och läsa recensioner över olika företag före man väljer första lånet som man hittar. Ett enkelt sätt att jämföra lån är bl.a. genom tjänster som Lendo.

2. Uppgör en betalningsplan före du lyfter lånet

När du hittat ett bra erbjudande är det dags att göra upp en detaljerad och realistisk betalningsplan. Gå igenom dina inkomster och kostnader grundligt så du vet exakt hur mycket du kan räkna med att förkorta lånet med. När du gjort din betalningsplan är det viktigt att strikt hålla sig till betalningsplanen för att undvika förlängda återbetalningstider och påföljande kostnader.

3. Håll betalningstiderna så korta som möjligt

För att låneupplevelsen skall gå så smärtfritt och smidigt som möjligt, rekommenderar vi att hålla betalningstiden så kort som möjligt. Tumregeln är alltid att ju snabbare lånet betalas tillbaka, desto billigare kommer du undan.

Läs även: 6 Snabba Alternativ till Snabblån!

Konklusion: Vågar man ta lån från Ferratum?

Vi konkluderar på basen av våra egna erfarenheter och iakttagelser att Ferratum är ett pålitligt alternativ till dig som söker snabblån. Ferratum hör till branschens största företag och erbjuder en transparent, kundcentrerad service och räntor/kostnader som verkar rimliga i jämförelse med konkurrenter inom branschen. Vi anser att man vågar ta lån från Ferratum utan att vara rädd för att bli utsatt för bedrägeri.

Vi vill till sist påminna om att man alltid bör vara medveten om vad man ger sig in på då man lyfter ett snabblån (blancolån) för att undvika otrevliga överraskningar. Studera därför alltid noggrant lånevillkor och annan relevant information före du lyfter ett lån.

Disclaimer:

Meningen med denna artikel är inte att uppmana till att ta lån, utan enbart presentera våra egna intryck och åsikter kring Ferratum som snabblånetjänst. Vi kan inte garantera att all information på vår webbsida är korrekt eller uppdaterad. Vi uppmanar att alltid kontrollera lånevillkor m.m. direkt från långivaren.