6 Snabba Alternativ till Snabblån!

Alternativ till snabblan

Ibland kan ett snabblån utan säkerhet kännas som ett väldigt lockande alternativ för förverkligande av ett nytt projekt eller uppfyllande av en evig dröm.

Snabblån kan dock bli rätt så dyra, speciellt ifall du inte har möjlighet att betala bort lånet snabbt och på så sätt undvika de höga kostnaderna och räntorna.

I denna artikel vill vi därför gå igenom 6 alternativ till snabblån som kan vara till nytta då pengabristen kommer på besök. Dessa metoder kommer knappast att göra dig rik över en natt, men rätt implementerade kan man tjäna sig en fin slant som ofta är värt tålamodet.

1. Sälj begagnade prylar & kläder

Ett av de lättaste sätten att tjäna pengar på kort varsel är att sälja begagnade grejer som ligger och samlar damm. De flesta av oss har ett och annat plagg och en och annan pryl som kunde användas effektivare i ett nytt hem. När du kombinerar försäljningsvärdet på alla dessa grejer kommer du ofta fram till ett mycket högre belopp än du någonsin anat.

Två populära och bra tjänster för att sälja begagnade prylar är Blocket och Tradera. Det lönar sig även att lägga upp annonser på Facebook-grupper om du vill bli av med prylar på väldigt kort varsel.


2. Jobba för någon på kort varsel

Ett annat sätt att kamma in pengar på kort notis är att kontakta någon du känner för spontant jobb. T.ex. tjänster som taskrunner.se erbjuder gig på kort varsel som kan hjälpa dig att tjäna lite extra.


3. Byt in gammal elektronik

Har du en gammal telefon eller surfplatta som ligger oanvänd på hyllan? Om du inte orkar sälja elektroniken på second-hand kan du byta in den hos en elektronikaffär som t.ex. Elgiganten.


4. Lägg ut din lägenhet på airbnb

Ifall du får lov av din hyresvärd (eller om du äger din lägenhet) kan det vara värt att kolla in uthyrningstjänster som airbnb.

Speciellt om du lever i en stor stad eller hyr ut din lägenhet under säsong kan du tjäna in en fin summa bara på några nätters uthyrning. Du har säkert någon familjemedlem eller bekant som låter dig sova på soffan några nätter. Lätt värt att byta ut sin säng mot en soffa om man kan tjäna några tusenlappar bara på några nätter.


5. Kompis / Familjemedlem

Kompisar och familjemedlemmar brukar (oftast) kräva en mycket lägre ränta än snabblånsföretag. Det kan således vara värt att höra med nära kompisar och familjemedlemmar före man vänder sig till snabblånstjänster. Kom dock ihåg att samma regler gäller då man lånar från sina nära och kära, pengarna skall betalas tillbaka i rätt mängd och i rätt tid.


6. Kreditkort

Ett kreditkort är en långvarigare lösning på plötslig pengabrist som kan skapa stabilitet i den personliga ekonomin. Räntorna och kostnaderna på kreditkort är betydligt lägre än på snabblån och det ger en viss säkerhet att veta att man alltid kan använda kortet för kredit vid behov. Ett populärt alternativ är Bank Norweigians kreditkort.


Dessa var våra 6 alternativ till snabblån. Hoppas dessa tips har varit nyttiga och lycka till med pengajakten!