5 Snabba och Viktiga tips till dig som skall ta snabblån!

Tips for snabblan

Har du tänkt lyfta snabblån?

Kolla hit först i så fall, för i denna artikel kommer vi att gå igenom 5 snabba men viktiga tips som är bra att ha koll på före du lyfter snabblån. Denna artikel tar bara någon minut att läsa och förbättrar avsevärt på sannolikheten att din snabblånsupplevelse blir en hit (och inte en miss).

Nog snackat,

Låt oss köra igång med tipsen!


1. Jämför alternativ

Det första steget är inte oväntat att jämföra alternativ för att hitta det bästa erbjudandet för ditt behov. För att jämföra alternativ krävs onekligen en gnutta tålamod, men det betalar sig nästan alltid tillbaka i form av en bättre låneoffert.

Hur lönar det sig att jämföra snabblånetjänster och -företag?

  1. Kolla för omdömen, recensioner (t.ex. på Financer) och artiklar om snabblån för att få en bild om vilka företag som verkar pålitliga och fördelaktiga.
  2. Kolla in gratis tjänster som jämför låneerbjudanden som t.ex. MyLoan och Zmarta.

Då du hittat ett eller flera företag som verkar ha ett lovande erbjudande är det dags att fortsätta till nästa steg.


2. Bekanta dig noga med villkor och kostnader

I detta skede gäller det att reda ut allt som är relevant med långivaren. Detta inkluderar räntor, servicekostnader, betalningsplaner men även andra saker som kan inverka på din låneupplevelse som t.ex. kundservice och generellt intryck av företaget. Anteckna de viktigaste poängerna och jämför med andra bolag för referens.


3. Uppgör en betalningsplan

I detta skede har du förhoppningsvis hittat ett lovande företag och luskat ut all relevant information om företaget och lånet.

Då är det dags att flytta dig till nästa steg, nämligen uppgörande av betalningsplan.

Skriv ner dina inkomster och kostnader på papper eller i Excel för att få en realistisk bild av hur mycket du har råd att förkorta ditt lån med per månad.

Detta är samtidigt ett ypperligt läge att fundera på din personliga ekonomi och ifall det finns eventuella kostnader du kunde skära bort.

Fuska inte med detta steg för i värsta fall kan det leda till en situation där din låneförkortning är orealistiskt hög.


4. Följ betalningsplanen till slut

Efter att du gjort en realistisk och noggrann betalningsplan gäller det att vara strikt med sig själv tills man förkortat sitt lån helt och hållet. Kom ihåg att ju snabbare du förkortar ditt lån, desto mindre kostnader och räntor hinner uppstå.


5. Överväg hållbarare lösningar på lång sikt

Ifall du ofta finner dig i en situation där ekonomin krånglar och snabblån känns som enda utvägen är det antagligen dags att göra en djup reflektion över din personliga ekonomi.

Snabblån (lån utan säkerhet) är i allmänhet dyra. Ju längre tid man tar på sig att betala tillbaka lånet, desto större blir lånets kostnader. Försök därför alltid planera på förhand hur du betalar tillbaka lånet snabbast möjligt.

Det finns många olika sätt att förbättra sin personliga ekonomi och i fall av akut pengabrist finns det även andra, billigare alternativ man kan vända sig till.

Dessa var våra 5 snabba tips för dig som överväger att ta snabblån. Vi hoppas dessa tips förbättrar din låneupplevelse!


Läs även:

6 Snabba Alternativ till Snabblån!